Het leven na de meivakantie

De meivakantie is achter de rug, een tijd van bezinning, inspiratie, ontspanning, genieten van gezin en vrienden. Zo stressvrij dat je er bijna stress van krijgt en dan is het maandagochtend 14 mei….

De kinderen zijn naar school gebracht, op kantoor deelt ieder zijn of haar vakantie ervaringen met een kop koffie en dan komt het moment dat de mailbox geopend moet worden en je gewone leven weer een aanvang neemt.

In het werk wat wij als advocaten doen heb je soms het gevoel dat je leven gedicteerd wordt door heel veel andere mensen. Je werkt van de ene deadline naar de andere, probeert alle gemaakte beloften na te komen, probeert iedereen nog dezelfde dag terug te bellen en probeert elke mail die binnenkomt vrijwel direct te beantwoorden. Zaken waarvan ik me op mijn strandbedje onder de zon nog zo  had voorgenomen dat dit allemaal niet direct hoeft maar ook wel even op zich kan laten wachten.

Ik las een column in Advocatie van een advocaat op de Zuidas. Hij schrijft het volgende:

“Ik wil iedereen tevreden houden, maar daardoor is niemand tevreden. Als ik door de stad fiets, zie ik mensen in hun eentje in het park zitten en een boek lezen. Zon op hun gezicht. Ik betrap mezelf erop dat ik jaloers ben. Maar ik denk ook: Hoezo heb jij daar tijd voor? Wie heeft er in godsnaam door de week tijd om naar het park te gaan en daar in zijn eentje een boek te lezen?”

Dit is precies wat ik ook zou denken als ik dat zou zien. Het geeft aan hoe ons werk ons leven en onze mindset bepaalt. Als ik me dan bedenk hoe ik me zou voelen als ik in het Prinsenbos op dinsdagmiddag een boek zou lezen dan weet ik nu al dat dit mij geen ontspanning zou brengen.

Mijn conclusie is dan ook dat het goed is zoals het is. Vakantie is ervoor om op te laden, boeken te lezen met de zon op je gezicht, bij te tanken en te genieten in een stressvrije omgeving om je vervolgens na de vakantie weer te kunnen storten op je werk wat gepaard gaat met stress, successen, soms teleurstellingen en met deadlines maar waar je vooral uitdaging, plezier en voldoening in vindt.

Dit is hoe voor mij de balans hoort te zijn!

Jeanin Bouwman-Treffers

Taurus-016