Mijn wens voor u…!

We zijn weer aan een nieuw jaar begonnen. De feestdagen zijn achter de rug. Met familie en vrienden heb ik genoten van echte quality time. Even stond de zakelijke wereld stil. Mijn to do list werd een week lang niet bepaald door mijn inbox, geen telefoontjes, geen zittingen, geen stress, geen netwerkbijeenkomsten, geen tennisles, geen schooltassen klaar maken en geen taxichauffeur spelen om de kinderen van hot naar her te rijden. Eigenlijk is de week van kerst voor mij de fijnste week van het jaar. Dat is de week van het jaar waar ik schandalig veel Netflix kijk, naar de bioscoop ga, een Kinderen voor Kinderen concert meepik, een paar dagen naar Zeeland ga met het gezin om uit te waaien en eindelijk tijd en het geduld heb om meerdere Sudoku puzzels met sterretje 4 af te maken zonder ongeduldig achter in het puzzelboekje te kijken naar de antwoorden. Overigens moet dit ook niet langer duren dan een week want anders sterf ik in de bovenkamer volledig af.

Vaak komen onder het genot van een wijntje, een kerststol, 30 seconds en een koude salade de goede voornemens voor het nieuwe jaar aan bod. Zaken als afvallen, meer sporten, gezonder leven, balans tussen werk en privé verbeteren, meer tijd met familie en vrienden doorbrengen en bij tijd en wijle meer relativeren staan vaak hoog op het lijstje. Ook op mijn lijstje. Ik moet alleen constateren dat het me jaar in jaar uit niet lukt om deze voornemens structureel te realiseren. Het gaat twee weken goed en dan komt de klad erin. Of dat te maken heeft met een gebrek aan ruggengraat op dit vlak of dat het leven wat we leiden simpelweg tot gevolg heeft dat dergelijke voornemens onhaalbaar zijn weet ik niet. Ik zeg, stop ermee!

Neem  het leven zoals het komt. Geniet van de momenten in het heden en staar je niet blind op al je goede voornemens voor de toekomst. De voornemens zorgen er juist voor dat we ons de kers op de taart ontzeggen. Het is juist de kers waar we een jaar lang hard voor werken. Ik wens iedereen een 2019 vol inspiratie, plezier, succes en in het bijzonder het vermogen om te genieten van de ogenschijnlijk gewone dingen in het leven.

Een kop koffie op de bank terwijl de zon de huiskamer in schijnt; de verlichte kassen om ons heen; kinderen die even in alle rust een puzzel maken; het wekelijkse uurtje tennissen met vrienden en dan genieten van de 3e helft waar de echt belangrijke zaken aan  bod komen; stilstaan bij wat je hebt en niet bij wat je niet hebt; het vinden van 20 euro in een oude spijkerbroek en slapen in een verschoond bed. Het geluk ligt voor het oprapen, u hoeft het alleen maar te zien liggen!

Jeanin Bouwman-Treffers