VERNIEUWING BEDRIJFSMODEL ADVOCATUUR HARD NODIG!

Het bedrijfsmodel van de advocatuur is aan vernieuwing toe. Deze conclusie trekt de ING in een onlangs verschenen rapport, dat zij opstelde na onderzoek bij verschillende Nederlandse advocatenkantoren. Onder meer de toenemende concurrentie (van o.a. accountantskantoren) wordt als één van de oorzaken aangewezen. Dit komt omdat een advocaat vaak als duur en hoogdrempelig wordt ervaren.

Taurus Advocaten is actief bezig om dit beeld bij te stellen. Wij bieden een echt goede klantenservice en werken vaak met vaste prijzen. Als we op basis van een uurtarief werken dan zijn deze tarieven zeer concurrerend en vaak ook het laagst in de regio. Het meedenken met een ondernemer, vragen wat zijn doelen zijn en in oplossingen denken, klinkt logisch, maar gebeurt nog te weinig in de advocatuur, wij doen dat wel.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat bestaande kennis die binnen kantoor aanwezig is met betrekking tot bijvoorbeeld contracten en algemene voorwaarden wordt hergebruikt waardoor wij deze werkzaamheden efficiënt en snel kunnen oppakken tegen zeer scherpe prijzen.

Hiernaast is Taurus Advocaten één van de voorlopers in het creëren van een flexibele schil om haar kantoor. Ingeborg Thewessen, partner en werkzaam op het gebied van personen- en familierecht zal (helaas) kantoor verlaten per 1 juni 2015 omdat zij met haar gezin zal emigreren naar het buitenland. Een kantoorgenoot, mr. Assu Abouzeid, heeft ervaring in het personen- en familierecht en zal het aanspreekpunt zijn voor dit rechtsgebied. Tevens hebben wij de keus gemaakt om niet te kiezen voor een extra advocaat in loondienst maar om te werken met een ervaren advocate op het gebied van personen- en familierecht die voor zichzelf werkt en op oproep beschikbaar is. De besprekingen worden door haar op ons kantoor gevoerd met de cliënt. Al onze cliënten plukken de vruchten hiervan. De vaste kosten kunnen laag worden gehouden. Kortom, Taurus Advocaten is vernieuwend!

MEER WETEN?

Voor complexe, specialistische juridische vraagstukken is maatwerk onontbeerlijk. Mede ook in die complexe juridische zaken kan Taurus Advocaten u tegen zeer scherpe tarieven bijstaan. Voor vragen kunt u contact opnemen met mr. Jeanin Bouwman-Treffers, 0174-527650 of treffers@taurusadvocaten.nl